Uusi autonomo

Uuden autonomon perustaminen sisältää tarvittavat ilmoitukset verottajalle ja sosiaaliviranomaiselle. Yrittäjällä tulee olle espanjalainen NIE-numero sekä pankkitili.

Valitsemme yrittäjän kanssa toimikuvaan parhaiten sopivan toimialan. Neuvon eri toimialojen kanssa huomioon otettavat asiat, kuten laskutus tai verojen maksaminen. Käymme läpi vähennyskelpoisia kuluja ja mitä ehtoja niiden tulee täyttää, jotta verottaja hyväksyy ne.

Kerron uudelle yrittäjälle kaiken mitä hänen tulee tietää sosiaalimaksusta eli autonomomaksusta (cuota de autónomo). Tarkistetaan voiko yrittäjä nauttia tarifa plana edusta ja voidaanko hakea muita avustuksia yrittäjyyden tueksi.

Lisäksi kaikki asiakkaani saavat käyttöönsä kirjanpidon ohjelman, jota voi käyttää koneella ja puhelimella. Saat käyttöösi muokattavia laskupohjia ja voit laskuttaa asiakkaitasi suoraan ohjelman kautta. Kuittien ja laskujen lähettäminen minulle kirjanpitoon hoituu helposti puhelimella sovelluksen kautta, jolloin kaikki laskut tallentuvat suoraan pilveen eikä paperilaskuja tarvitse säilyttää. Ohjeistan ohjelman käytössä.

Konsultoin kaikessa verotukseen ja kirjanpitoon liittyvässä. Ensimmäinen tapaaminen ei sido sinua mihinkään. Ota yhteyttä nyt!Kirjanpitopalvelu autonomolle

Teen yrittämisestä sinulle helppoa! Pidän huolen, että yrittäjä on ajantasalla häntä koskevista kirjanpidon asioista, maksuista, veroista ja mahdollisista avustuksista. Kiinteään kuukausihintaan kuuluu rajaton konsultointi ja minut tavoittaa helposti puhelimitse ja sähköpostitse. Tapaan asiakkaitani mielelläni Fuengirolassa ja lähialueilla.

Hintaan kuuluu kaikki tarvittavat tietojen muutokset ja lisäykset verottajalle tai sosiaaliviranomaisille päin. Teen yrittäjän vuosineljännes veroilmoitukset. Vuosittainen tuloveron veroilmoitus hoituu kauttani.

Asiakkaanani saat käyttöoikeuden kirjanpidon ohjelmaan, jossa pystyt seuraamaan kirjanpitoasi, valitsemaan ja muokkaamaan mieleisesi laskupohjan olemassa olevista, luomaan ja lähettämään suoraan omille asiakkaillesi laskuja ja paljon muuta. Lisäksi lataamalla puhelinsovelluksen löydät kaiken edellä mainitun kätevästi omasta puhelimestasi.

Sovelluksen kautta otetut kuvat kuiteista ja laskuista ovat kirjanpitoon käyviä virallisia dokumentteja eikä fyysisiä paperikuitteja tai -laskuja tarvitse säilyttää monien vuosien ajan. Kirjanpidon ohjelma on veroviranomaisen hyväksymä. Kun saat laskun ostoksesta tai kuitin ruokailusta voit ottaa kuvan sovelluksella, minkä jälkeen tiedot tallentuvat samantien kirjanpidon ohjelmaan minulle nähtäväksi. Unohda kuittien ja laskujen kerääminen ja säilyttäminen.

Seuraan tarkkaan uudistuksia ja ilmoitan jos ne koskettavat yrittäjää. Haen myös kaikkia mahdollisia tukirahoja ja avustuksia korvausta vastaan. Asiakkaanani maksat vasta kun hakemuksesi on käsitelty ja hyväksytty.Sähköinen tunnistautuminen

Autonomo on lailla velvoitettu asioimaan verottajan kanssa sähköisesti. Tämä onnistuu parhaiten sähköisen tunnistautumisen tai allekirjoituksen avulla. Allekirjoituksen hankkiminen vaatii aina henkilökohtaisen tunnistautumisen, jonka voi tehdä virastossa, kuten kaupungintalolla.

Jokaiselle autonomolle haetaan sähköinen tunnistautuminen. Ohjeistan asiakkaita allekirjoituksen hankkimisessa ja kerron mitä virastoon tarvitaan mukaan. Jos tarvitset apua virastossa asioimiseen suosittelen asianhoitajan puoleen kääntymistä.

Sähköinen tunnistautuminen voidaan myös hoitaa kauttani maksua vastaan. Tarvitset voimassaolevan passin tai henkilökortin sekä NIE-numeron tai residencian. Lue lisää sähköisestä tunnistautumisesta täältä.Andalucian tuki uusille yrittäjille Tarifa Cero

Tarifa Cero, myös Cuota Cero nimellä tunnettu, apuraha uusille autonomo yrittäjille, jotka nauttivat sosiaaliviraston (Seguridad Social) Tarifa Plana etuudesta sosiaalimaksuissaan. Apurahan on tarkoitus edistää itsenäistä ammatinharjoittamista ja keventää uusien yrittäjien toiminnan alkuvaiheessa maksettavien sosiaalimaksujen taakkaa.

Avustuksen antaa Andalucian aluehallinto (linkki sivuille)

Haku on avattu 2. tammikuuta 2024 ja se päättyy 30. syyskuuta 2026.

Apurahan määrä: 80€/kk vuoden ajan, yhteensä 960€.

Jos nautit Tarifa Planasta kahden vuoden ajan, koska tulosi ovat alle minimipalkan, voit hakea tätä tukea uudestaan myös toiselle vuodelle sen jälkeen kun olet ylläpitänyt autonomoa 24 kuukauden ajan.

Ehdot:

 • Hakuhetkellä autonomo on pystyssä
 • Liiketoimintaa harjoitetaan Andalucian alueella
 • Hakija on nauttinut Tarifa Plana edusta 12 menneen kuukauden ajan
 • Muista, että tukea ei makseta jos sinulla on velkaa viranomaisille päin, esim. maksamattomia autonomomaksuja tai veroja

Apurahaa haetaan sähköisesti. Tukea voi hakea kahden (2) kuukauden ajan seuraavasta päivästä lähtien kun 12 tai 24 kuukautta autonomon ylläpitoa tulevat täyteen.

Tukea voi hakea myös jos on hakenut tai saanut niin sanotun Andalucian aluehallinnon starttirahan. Nämä tuet eivät poissulje toisiaan. Myös yritysautonomot (autonomos societarios) voivat hakea apurahaa sekä samanaikaisesti palkkatyössä olevat autonomot.

Tukea ei saa jos autonomon on lopettanut ennen 12 kuukauden täyttymistä (tai 24 jos apurahaa hakee toiselle vuodelle).

Apurahan hakeminen AsesorAnnan kautta: 80€+IVA.Tuki: Tarifa plana edun pidentäminen

Avustuksen antaja: Andalucian aluehallinto (linkki sivuille).

Hakuaika: 30.12.2022 asti (tai budjetin päädyttyä)

Edunsaaja: Tarkoitettu hakijoille, jotka nauttivat sosiaaliviraston (Seguridad Social) uusien yrittäjien (autonomo) niin kutsutusta “tarifa plana” sosiaalimaksun edusta.

Avustus: Rahoituksella on tarkoitus pidentää tarifa plana etuutta seuraavasti:

 1.  Yrittäjille: toinen vuosi yrittäjyyden aloituksesta (kuukaudet 13-24). Toisin sanoen uusi autonomoyrittäjä maksaa 60€ kahden ensimmäisen vuoden ajan.
 2.  Naisyrittäjille, jotka asuvat alle 5000 asukkaan kunnissa: 24 kuukautta yrittäjyyden aloituksesta. Autonomomaksu näille yrittäjille on kahden ensimmäisen vuoden ajan 30€.
 3.  Alle 30 vuotiaille yrittäjille: 24 kuukautta yrittäjyyden aloituksesta. Autonomomaksu on 30€ kahden vuoden ajan.
 4.  Naisyrittäjille, jotka lopettivat toimintansa lapsen syntymän tai adoptoinnin vuoksi ja palaavat yrittäjyyteen: 12 seuraavaa kuukautta tarifa planan päätyttyä.

Avustusta haetaan sähköisesti ensimmäisten kolmen (3) kuukauden aikana autonomon perustamisesta. Päätöksestä ilmoitetaan Andalucian oman sähköisen ilmoituskanavan kautta.

Ehdot: a) Hakijan tulee nauttia tarifa plana edusta. b) Avustusraha käytetään autonomomaksuihin.

Edunsaajan on ylläpidettävä autonomo-statusta keskeyttämättä ensimmäiset kaksi vuotta yrittäjyyden aloituksesta. Hakijan tulee olla myös kirjoilla asuinkuntansa kaupungintalolla (empadronamiento). Yrittäjällä ei myöskään voi olla maksamattomia maksuja (velkaa) viranomaisille, esim. autonomomaksujen tulee olla ajantasalla.

Tuen hakeminen kauttani maksaa 50€ + IVA.Tuki: Yrittäjyyden aloittaminen Andaluciassa

Avustuksen antaja: Andalucian aluehallinto (linkki sivuille).

Hakuaika: 30.09.2022 asti (tai budjetin päädyttyä)

Edunsaaja: Tarkoitettu hakijoille, jotka nauttivat sosiaaliviraston (Seguridad Social) uusien yrittäjien (autonomo) niin kutsutusta “tarifa plana” sosiaalimaksun edusta.

Avustus: Rahallinen tuki uusille yrittäjille:

 1.  Naiset yli 35v ja miehet yli 30v: 3800€
 2.  Naiset alle 35v ja miehet alle 30v: 5000€
 3.  Naiset yli 35v ja miehet yli 30v, jotka asuvat alle 10.000 asukkaan kunnassa: 5000€

Avustusta haetaan sähköisesti. Päätöksestä ilmoitetaan Andalucian oman sähköisen ilmoituskanavan kautta.

Ehdot: a) Hakijan tulee nauttia tarifa plana edusta. b) Autonomon perustamisesta on kulunut vähintään yksi (1) kuukausi ja enintään kolme (3) kuukautta. c) Hakijan tulee olla kirjoilla asuinkuntansa kaupungintalolla (empadronamiento). d) Autonomoa ylläpidetään vähintään yhden (1) vuoden ajan hakemuksen jättämisestä.

Tukea ei voi hakea jos samalla työskentelee palkkatöissä tai on yrityksen (SL) osakas.

Tuen hakeminen kauttani maksaa 100€ + IVA. Asiakkaanani maksat 30€ hakemuksen jättämisen yhteydessä ja loput vasta hyväksytyn päätöksen saatuasi.