200€ apuraha

Heinäkuu 2022

Apuraha Yrittäjälle Espanjassa

Espanjan keskushallitus antaa 200€:n kertaluontoisen apurahan pienituloisille yksityishenkilöille. Apuraha julkaistiin heinäkuussa tarkoituksenaan lieventää pandemian sekä Ukrainan ja Venäjän välisen sodan aiheuttaman nousevan inflaation vaikutuksia. Postauksen lopusta löydät ohjeet kuinka voit hakea tuen itse!

Kenelle apuraha maksetaan?

Apuraha on tarkoitettu autonomo yrittäjille, palkkatyöntekijöille tai työttömille. Jokaisen hakijan tilanne tarkistetaan sosiaaliviranomaiselta.

Huomioi kuitenkin, että jos 27.6.2022 saat IMV eli Ingreso Mínimo Vital tukea tai eläkettä, et ole oikeutettu tähän 200€:n apurahaan. Edellä mainitun tuen ja eläkkeiden määrää on jo nostettu tänä vuonna ja näiden korotusten vaikutus on suurempi kuin kertaluontoinen 200€:n maksu. Työttömän henkilön työttömyystuki ei vaikuta tuen saamiseen - työtön voi siis saada työttömyystukea tai olla saamatta sitä.

Ehdot

1. Espanja on 27.6.2022 asuinmaasi ja on ollut asuinmaasi laillisesti vähintään vuoden verran. Olet siis ollut residenssi maassa vähintään 2021 kesäkuusta lähtien jatkuvasti ja keskeytymättömästi.

2. Vuoden 2021 tulosi olivat alle 14.000€. Tähän lasketaan kaikkien kanssasi 1.1.2022 asuvien henkilöiden tulot ja huomio: kaikkien asukkaiden yhteenlaskettujen tulojen tulee jäädä alle 14.000€!

Esimerkiksi:
- Yksin asuvan tulot 10.000€ - oikeutettu apurahaan.
- Pariskunta, tulot 10.000€ ja 13.000€, yhteensä 23.000€ - ei oikeutta apurahaan, vaikka molemmat erillään ansainneet alle 14.000€.

3. Kaikkien kanssa-asujien yhteenlaskettu pääoma tulee olla alle 43.196,40€. Omaa pysyvää kotia ei lasketa pääomatuloihin (vivienda habitual).

4. Et saa IMV tukea tai eläkettä.

Kanssa-asukkaiksi lasketaan aviopuolisot ja parit, jotka ovat asuneet yhdessä vähintään 2 vuotta. Myös lapset, vanhemmat, appivanhemmat, sisarukset, isovanhemmat, tädit, sedät, veljen- ja siskonlapset ja lapsenlapset lasketaan kanssa-asukkaiksi ja heidän tulot tulisi huomioida. Kimppakämpässä eli samassa osoitteessa asuvien kaverusten ei tarvitse laskea tulojaan yhteen kunhan edellä mainittuja sukulaisuussuhteita ei ole.

Kuinka apurahan voi hakea?

Tarvitset sähköisen allekirjoituksen, certificado digital, tai Cl@ve Pin tunnuksen. Ilman jompaakumpaa apurahaa ei voi hakea.

Suosittelen sähköisen allekirjoituksen hankkimista sillä sen avulla voi hakea tukia, tehdä veroilmoituksia, tunnistautua monilla viranomaisen sivuilla, varata ajan omalle lääkärille jne. Sähköisen allekirjoituksen hakeminen on ilmaista, mutta vaatii käynnin viranomaisella tunnistautumassa. Ota yhteyttä jos tarvitset apua tämän kanssa!

Cl@ve Pin tunnus vaati myös tunnistautumisen viranomaisella henkilökohtaisesti. Vaihtoehtoisesti voit myös tunnistautua virka-aikaan videopuhelun välityksellä etänä tai vastaanottaa kirjeen kotiisi, jossa on koodi jolla voit tunnistautua verkkopalveluissa.

Et tarvitse mitään lomakkeita tai todistuksia hakemisen yhteydessä. Hakemus on täysin sähköinen ja viranomaiset tarkistavat itse tietojen paikkansapitävyyden.

Mistä apurahan voi hakea?

200€:n apurahan voi hakea verottajan sivuilta. Hakuaika on avattu 8.7 ja se kestää alle kolme kuukautta aina 30.9.2022 asti.

Hakemuksessa tulee ilmoittaa kaikkien kanssa-asukkaiden espanjalainen henkilötunnus (NIE tai DNI). Alle 14-vuotiaiden henkilötunnusta ei tarvita, jos heillä ei sitä ole. Lisäksi tulee antaa hakijan nimissä oleva pankkitilinumero, johon apuraha maksetaan. Jos maksua ei ole saanut kolmen kuukauden kuluttua hakuajan päättymisestä, toisin sanoen vuoden päättymiseen mennessä, on hakemus hylätty.

Hae apuraha itse!

Kun sinulla on sähköinen allekirjoitus siirry verottajan sivuille tästä.

Apurahan hakuohje
1. Paina Gestiones kohdassa linkkiä “Solicitud de ayuda de 200 euros para personas físicas”.Apurahan hakuohje
2. Seuraavalla sivulla valitse alempi vaihtoehto “Acceda con certificado o DNI electrónico” tunnustautuaksesi palveluun sähköisellä allekirjoituksella, certificado digital.Apurahan hakuohje
3. Hakemuksen ensimmäisessä kohdassa kysytään hakijan NIE-numeroa, sukunimi ja etunimet “Apellidos y nombre” sekä puhelinnumeroa “Teléfono de contacto”.Apurahan hakuohje
4. Täytä seuraavaksi pankkitilinumero IBAN muodossa. Muista että tilin tulee olla hakijan nimissä ja apuraha maksetaan tässä kohtaan ilmoitetulle tilille.Apurahan hakuohje
5. 27.6.2022 tilanteesi oli:
x Merkitse ensimmäinen ruutu, jos olet palkkatyössä tai autonomo.
x Merkitse toinen ruutu jos olet työtön.
x Merkitse kolmas ruutu, että asut laillisesti Espanjassa ja se on ollut asuinmaasi viimeisen vuoden ajan.Apurahan hakuohje
6. Täytä osoitetiedot asunnosta, jossa asuit 1.1.2022. Punaisella *-merkillä merkityt kohdat ovat pakollisia. “Tipo de vía” kohdasta valitaan kadun tunniste. “Nombre de la vía pública” kohtaan täytetään kadunnimi. “Tipo de numeración” valikosta ilmestyy kadun numeron nimistysvaihtoehtoja. “Provincia” kohdassa kysytään provinssia, jonka jälkeen “Nombre del municipio” valikosta valitaan kaupunki ja “Código postal” kohtaan tulee postinumero. “Situación del inmueble” kohdasta valitse ensimmäinen tai viimeinen vaihtoehto (toinen ja kolmas vain jos asut Baskimaassa tai Navarran alueella). Ensimmäisen vaihtoehdon valittaessa viereiseen ruutuun tulee ilmoittaa referencia catastral tunnus, jota voi hakea “Buscador Catastro” napista. Viimeinen vaihtoehto tarkoittaa, että asunnollasi ei ole referencia catastro tunnusta.Apurahan hakuohje
7. Merkitse rasti ruutuun jos 1.1.2022 asuit yksin. Muussa tapauksessa täytä kanssa-asukkaiden NIE-numero, nimi ja syntymäaika. “Añadir conviviente” napista saat lisää rivejä.Apurahan hakuohje
8. Rastimalla ruudun ilmoitat että kaikki edellämainitut täyttämäsi tiedot ovat paikkansapitäviä.Apurahan hakuohje
9. Tarkista vielä kohdasta “Validar declaración” että lomakkeessa ei ole virheitä.


10. Paina lopuksi “Firmar y Enviar” nappia lähettääksesi hakemuksen.